Fasilitoi etänä

Virtuaalifasilitoinnin avulla parempia etäkokouksia ja työpajoja

Puuduttavista etäkokouksista tuloksellisiin verkkotilaisuuksiin

Tiesitkö, että kokouksissa vietetään jopa 2,5 kertaa enemmän aikaa kuin ennen pandemiaa*?

Mikä muuttui, kun kokoukset ja työpajat siirtyivät verkkoon? Valitettavasti etäkokoukset ja muut verkkotilaisuudet voivat olla puuduttavan tylsiä, epätehokkaita aikasyöppöjä ja kiusallisia osallistua.

Jos näin todella on, saatamme tehdä huonoja päätöksiä, uusia innovatiivisia ideoita ei synny eivätkä tarvittavat toimenpiteet siirry toteutuksen tasolle. Jos emme saa ihmisiä sitoutumaan ja antamaan yhteisissä tilaisuuksissa parastaan, emme pysty organisaationa uudistumaan. Nyt, jos koskaan, uudistuminen on elinehto organisaatioiden selviytymiseen ja entistä vahvempaan kasvuun.

*Work Trend Index -työelämätutkimus tammikuussa 2021

Etäkokoukset ovat tulleet jäädäkseen

 Etäkokousten johtaminen edellyttää vetäjältä ja jopa osallistujilta uusia taitoja, jotta yhteisestä ajasta saadaan kaikki hyöty irti. Myös kouluttajat tarvitsevat uusia taitoja saadakseen osallistujat innostumaan ja oppimaan myös etänä.

Fasilitoi etänä -verkkokurssilla opit parhaat käytännöt ja menetelmät aktiivisiin ja tehokkaisiin verkkotilaisuuksiin!

Millainen on hyvä etäkokous?

 Ihanteellisesessa etäkokouksessa kaikki osallistujat ovat paikalla, kun on tarkoitus aloittaa. Jokaisella osallistujalla on aktiivinen rooli, eikä kukaan ole passiivisen kuuntelijan roolissa. Ryhmä toimii tehokkaammin ja osallistujat ovat paremmin läsnä, kun vain olennaiset ihmiset ovat paikalla.  Tilaisuuden aloitustavalla on myös merkitystä.

Mikä tahansa dialogi edellyttää kohtaamista. Kohtaaminen voi syntyä spontaanisti kahden tai kolmen ihmisen välillä, mutta suurempien ryhmien kanssa täytyy ensin luoda puitteet kohtaamiselle. Tämä pätee myös kasvotusten, mutta voimakkaammin verkossa.

Miksi opiskella virtuaalifasilitointia?

Kun haluat saada itsevarmuutta vuorovaikutteisten verkkotilaisuuksien järjestämiseen sekä aktivoida osallistujia verkossa, tämä verkkokurssi tarjoaa siihen tietoa ja välineitä. Osallistamistaidoilla parannat verkkotilaisuuksiesi lopputuloksia. Saat osallistujat olemaan läsnä, pohtimaan käsiteltävää aihetta ja keskustelemaan siitä sekä sitoutumaan yhteiseen tavoitteeseen paremmin.

Jos etäkokoukset olisivat vaikuttavampia, niitä ei tarvittaisi yhtä usein. Kun kokouksia on vähemmän, niihin voi panostaa enemmän. Parantamalla laatua jatkuvasti päästään pikkuhiljaa kohti tilannetta, jossa asiantuntijoiden kaikki aika ei kulu kokouksissa. Kokouksista tulee keskittynyttä työskentelyä, jolla on kirkas tavoite ja selkeä lopputulos.

Mitä saat Fasilitoi etänä -verkkokurssilla?

Verkkotilaisuuksien suunnittelu

Ymmärrät, mitä ottaa huomioon osallistavaa etätilaisuutta suunnitellessa ja järjestäessä.

7 parasta käytäntöä

Opit etätilaisuuksien seitsemän parasta käytäntöä, joita hyödyntää jokaisessa etätilaisuudessa.

Lisää itsevarmuutta

Saat lisää itsevarmuutta verkkotilaisuuksien vetäjä ja opit perustelemaan osallistavat työskentelytavat osallistujille.

 "Virtuaalifasilitoinnin taidot ovat avaintaitoja tässä Uudessa Normaalissa. Grape People valmentaa tässä aihealueessa asiantuntevasti ja kustannustehokkaasti yrityksellesi merkittävää kilpailuetua.  

Niina Karvinen
Liiketoiminnan asiantuntija
Oulun yliopiston Innovaatiokeskus

Kenelle verkkokurssi sopii?

 Sinulle, joka tarvitset työssäsi taitoja johtaa vaikuttavia verkkotilaisuuksia toimiessasi esimerkiksi asiantuntija- tai suunnittelutehtävissä, projektipäällikkönä, tiiminvetäjänä, myynnissä, konsulttina tai kouluttajana.

Näistä taidoista on hyötyä niin organisaatioiden sisäisissä tilaisuuksissa kuin verkkotilaisuuksissa asiakkaiden kanssa. Sinulla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta tai osaamista fasilitoinnista.

Fasilitoi etänä -verkkokursista on hyötyä kaikille verkkotilaisuuksien vetäjille!

Voimme saavuttaa merkittäviä tuloksia etäkokouksissa
– emme vain jutella lämpimiksemme!

Hinta:

34 € 
(sis. alv 24%)

Sisältää:

10 videota virtuaalifasilitoinnista
(kesto yhteensä noin 1h 30 min.)

6 kk (180 vrk.) opiskeluoikeuden verkkokurssille

Useita työkaluja ja menetelmiä aktiivisten etäkokousten suunnitteluun

Mahdollisuuden käydä keskustelua muiden osallistujien kanssa 

Klikkaa alta ja ilmoittaudu kurssille syöttämällä osallistumistiedot. Maksun jälkeen kaikki kurssin sisällöt ovat heti käytettävissäsi 6kk ajan ostohetkestä.

Klikkaa: Ilmoittaudu kurssille

Syötä sähköpostiosoitteesi, jolla haluat kirjautua verkkokurssille.

(Lunasta kuponki -kohdasta voit syöttää mahdollisen etukoodin.)

Syötä maksukortin tiedot

Syötettyäsi maksukortin tiedot, klikkaa "Osta". Saat maksusta kuitin sähköpostiisi.

Täytä ilmoittautumistiedot ja luo salasana, joilla pääset kirjautumaan verkkokurssialustalle jatkossa.

Aloita opiskelu

Saat kirjautumisohjeet sähköpostiisi ja voit heti kirjautua kurssialustalle. Kurssin koko sisältö on heti käytettävissäsi.

Fasilitoi etänä -verkkokurssilla pääset keskustelemaan muiden kurssikavereiden kanssa.
Kurssi ei sisällä ammattifasilitaattorin ohjausta.

Valmentajasi Jonas Rajanto

#etäkokousmies

Verkkokurssilla sinua valmentaa Jonas Rajanto, joka on yksi Suomen tunnetuimmista virtuaalifasilitaattoreista.  

Jonas tuli Grape Peoplelle IT-palvelualalta, jolla hän kehitti työkaluja ja prosesseja tehokkaampaa yhteistyötä varten. Grape Peoplella Jonas siirsi fokuksensa vuorovaikutukseen etänä sekä sellaisten työskentelytapojen kehittämiseen, joiden avulla tiimit voivat nostaa yhteistyönsä uudelle tasolle.

Fasilitaattorina Jonas on erikoistunut etätyöhön ja virtuaaliseen yhteistyöhön. Hän valmentaa tiiminvetäjiä, projektipäälliköitä, kouluttajia, myyjiä ja muita, joille verkkotilaisuudet ovat olennainen osa työtä. Jonaksen missio on saada etätyö tuntumaan yhtä luontevalta kuin työskentely samassa huoneessa

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Maksuvaihtoehtona lasku on ainoastaan tarjolla organisaatiolle, joista osallistujia on tulossa +10 henkeä. Kun haluat keskustella lisää tästä vaihtoehdosta, ota yhteyttä sähköpostitse kurssit@grapepeople.fi ja autamme mielellämme!

Sinulla on pääsy kurssialustalle kuuden (6) ajan kurssin ostohetkestä.

Kyllä voit! Kurssi alkaa perusteista ja kaikki käsitteet avataan konkreettisten esimerkkien avulla. Sinulta ei edellytetä mitään aiempaa osaamista tai kokemusta fasilitoinnista.

Grape People - Vaikuttavaa fasilitointia

Mihin fasilitointia tarvitaan?

Fasilitointitaidoilla voidaan ohjata ryhmätilanteita sisältöneutraalisti ja tuloksellisesti. Fasilitoimalla varmistetaan järjestäytynyt keskustelu, jossa kaikkien ääni saadaan kuuluville. Fasilitointi auttaa yhteisen ymmärryksen löytämisessä ja sitouttamisessa yhteisesti tehtyihin päätöksiin. 

Opiskele omaan tahtiin

Verkkokurssimme on rakennettu siten, että voit suorittaa ne milloin ja missä vain. Voit hyödyntää kursseilla oppimiasi fasilitoinnin menetelmiä suoraan työelämän ryhmätilanteissa. Verkkokurssit toimivat erinomaisesti myös realiaikaisten ryhmävalmennusten oppimisen tukena.

Fasilitointitaitoja jo vuodesta 2009 lähtien

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Verkkokurssimme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Grape People